Aktiviteter:

Vi på Nya Kastets skola försöker hitta på olika aktiviteter tillsammans med eleverna, både inomhus och utomhus när vädret tillåter.

Vissa dagar tar mentorerna med sig klassen ut för att ha lektionen ute, så det är viktigt att eleverna har med sig kläder efter väder.

Ibland åker skolans personal och elever ut till Boulognerskogen för att komma bort ifrån skolmiljön.

Nära vår skola finns dessutom promenadstråk runt Rudsjön som vi brukar gå med eleverna, för att upptäcka naturen runt omkring oss.

Eleverna brukar i dessa naturupplevelser bland annat upptäcka olika fåglar och blommor.

Dessa upplevelser pratar man sedan om tillsammans så att barnen lär sig praktiskt om de olika djur/växter som finns runt oss människor i naturen.Skolan åker ibland iväg till Hemlingby friluftsområde när det finns tid och möjlighet till utflykt.

I Hemlingby finns motionsstigar med olika längder.

På vintertid när det passar brukar skolan ibland åka iväg för att åka skidor och pulka tillsammans i Hemlingby.