Nya Kastets skolan

Är en nybyggd F-6 skola.Skolan ligger vackert inbäddad i naturen, fri från störande trafikleder detta gör att eleverna har tillgång till en fin skolgård med bollplan och naturområden. Det ska gå cirka 120 elever på skolan totalt. Skolan ligger på Korsnäsvägen 126-128 i Bomhus – Gävle. Lokalerna har en gammaldags charm med stora härliga fönster. Vi har ett eget tillagningskök där maten lagas från grunden varje dag av vår kock.  Det här läsåret ska vi ta emot elever ifrån F-klass upp till  årskurs 5. 25 elev i varje klassrum. F-klass samt årskurs 1 är nästan fullsatta.

Vår vision

Varje elev har rätt att lyckas. Varje elev ska bemötas likvärdigt. Höga förväntningar med ett lågaffektivt bemötande.

Målsättning är att vara en Sveriges ledande skola av utbildning  och framgång med  fokus på elever.

1. Att lära med rätt att lyckas där eleven är i fokus
  2. Öka förmåga att lyckas i lärandet Bemöta varje elev med höga förväntningar
  3. Skapa en trygg miljö

Skolansprofil